Фемофлор скрийн

Цена: 108.00лв
Време за изпълнение: до три работни дни
Условия и изисквания: -
Материал за изследване (проба): Вагинален + цервикален секрет
Добави в списък с изследвания

Каква информация дава Femoflor® Screen тест?

Откриване на причинители на полово-предавани инфекции:

Cytomegalovirus

Изисквания към жената преди вземане на пробата:

Минимум 24 часа преди вземане на пробата Да не е правена вагинална промивка. Да не са прилагани локално хепарин, хлорхексидин и други хлорни препарати. Да не е имало менструално кървене.

Минимум 24 до 48 часа преди вземане на пробата Да не е имало сексуален контакт. Да не е извършвано ултразвуково изследване с вагинален сензор. Да не е извършвана колпоскопия.

Минимум 2 седмици преди вземане на пробата Да не са приемани антимикробни препарати. Да не са прилагани пробиотици.

Начин на вземане на пробата от гинеколог: Вагинален секрет Вагиналният секрет се взема със сух тампон, който се въвежда в задния влагалищен свод и след това се поставя в пластмасова епруветка без транспортна среда.

Цервикален секрет Отстранява се излишния секрет от цервикалната зона със сух тампон и се изхвърля. Цервикалният секрет се взема със сух тампон, който се въвежда в цервикалния канал и се завърта 5 пъти на 360 градуса. Издърпва се без да докосва вагиналната повърхност. Тампонът се поставя в пластмасова епруветка без транспортна среда.

Изследването е свързано с: данни за генитално възпаление планиране на бременност стартиране на процедура по асистирана репродукция продължителен прием на антибиотици, хормони, цитостатици и др.