Phadiatop infant

Цена: 50.00лв
Време за изпълнение: до 15 работни дни
Условия и изисквания: -
Материал за изследване (проба): венозна кръв
Добави в списък с изследвания

Тестът Phadiatop е скринингов тест с отлична чувствителност и специфичност за инхалаторни алергии. Той използва ImmunoCAP с балансирана смес от представителни алергени, включително треви, дървета, плевели, котки, кучета, акари и плесени. Положителният резултат показва, че пациентът е алергичен към един или повече от тези алергени; отрицателен показва, че пациентът не е алергичен към инхалаторни алергени.

Подобни на алергия симптоми, като хрипове и екзема, са често срещани при малки деца и ранното диагностициране е важно за започване на правилно лечение. Phadiatop Infant е тест за определяне на ранна сенсибилизация към хранителни и инхалаторни алергени.

Phadiatop Infant има диагностична ефективност с висока чувствителност и специфичност и се препоръчва като допълнение към клиничната информация при диференциалната диагноза на IgE-медиирано заболяване при малки деца със симптоми, подобни на алергия.

Тестът може да бъде полезен за подпомагане ранното откриване и диагностициране на атопични деца и насочването им към алерголог.

Така ранната правилна диагноза ще позволи по-добро мониториране и възможност за забавяне или дори предотвратяване на появата на астма при деца с екзема и избягване на по-нататъшно влошаване на белодробната функция при деца с астма.