Изследвания за детска градина и ясла с отстъпка

Време е отново да изпратим малчуганите на детска градина и ясла. В подготовката за това има и някои задължителни изследвания. Лаборатория „ЛИНА” предлага всички необходими анализи, а родителите могат да се възползват от специална отстъпка при избора на пакет.

inline-image

Пълният пакет е на цена от 28 лв. вместо стандартните 38,60 лв. В него са включени: пълна кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Съкратеният пакет е на цена от 22 лв. вместо стандартните 28,80 лв. Той предлага еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Родителите, които имат талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

За колко време са готови резултатите?

Резултатите от микробиологичните изследвания са готови в рамките на 24 часа, докато тези от паразитологичните изследвания се получават в същия ден.

Кога да направите изследванията?

Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни предварително.

Откъде да вземете контейнерче?

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда.

Всички новини
2023-08-27

facebook twitter linkedin viber whatsapp