„ЛИНА” представи изследвания за вродени малформации на Педиатричната конференция

Медицинска лаборатория „ЛИНА” участва с две лекции и информационен щанд на XXII Педиатрична научно-практическа конференция, която се провежда на 29 и 30 юни в експозиционен център „Флора” – Бургас.

inline-image

Тази година тя е посветена на предизвикателствата и споделения клиничен опит при диагностиката и проследяването на деца с вродени малформации. Форумът събра лекари от цялата страна и предизвика голям интерес.

inline-image

Старт на лекционната част даде биологът Красимира Чернаева от „ЛИНА”, която говори за възможностите за генетични изследвания в педиатрията и представи най-съвременните тестове на лидера в тази област - Centogene. Тя запозна аудиторията и с пълното геномно секвениране, което е най-широкоспектърното и най-информативното генетично изследване в света.

inline-image

inline-image

„Тази конференция е пресечна точка между лабораторната медицина и клиницистите. Радвам се, че за поредна година вземаме участие в нея и поднасяме специални благодарности на организаторите”, каза д-р Пламена Хараланова. Тя накратко представи новата база на „ЛИНА” в Central park Бургас и технологиите в нея, след което премина към една много важна тема. А именно: „Лабораторна диагностика на вродена надбъбречна хиперплазия – възможности и предизвикателства”. Заболяване, което има своите външни прояви, особено при момичетата. При по-тежки форми то предизвиква прекомерно окосмяване (хирзутизъм) и по-нисък ръст. Често може да бъде сбъркано със синдром на поликистозни яйчници, затова информираността за него е много важна. В „ЛИНА” се извършва всички необходими лабораторния анализи, които могат да помогнат за правилната диагностика.

inline-image

inline-image

Участниците в конференцията могат да получат допълнителна информация на щанда на „ЛИНА”, който се намира пред залата, в която се провежда събитието. Лабораторията за поредна година е генерален спонсор на конференцията.

inline-image

Всички новини
2024-06-29

facebook twitter linkedin viber whatsapp