ЛИНА участва в XXI Педиатрична научно-практическа конференция

Лаборатория „ЛИНА” бе генерален спонсор на XXI Педиатрична научно-практическа конференция, която се състоя на 9 и 10 септември 2023 г. в експозиционен център „Флора” - Бургас. Форумът на тема „Съвременни възможности и насоки за подобряване на грижата за болката в детска възраст” премина при голям интерес и с участието на лекари от цялата страна.

inline-image

„ЛИНА” се представи с две презентации и фирмен щанд.

inline-image

Специалистът по микробиология доц. д-р Сашка Михайлова, д.м. сподели опита на лабораторията при изследването на микроорганизми, свързани с инфекции, предизвикващи коремна болка. Те засягат три системи - храносмилателна, отделителна и дихателна, като основните им причинители са най-вече вируси и бактерии.

inline-image

Специалистите по паразитология д-р Иван Макавеев и д-р Джанан Шериф говориха за чревните паразитози в страната, протичащи с коремна болка. Двамата представиха и свои случаи, за които имат научни публикации. На щанда на лабораторията всички посетители можеха да се запознаят с подробното портфолио на "ЛИНА" с изследвания и тестове.

inline-image

inline-image

От лаборатория „ЛИНА” искрено благодарим на д-р Жени Стоичкова и д-р Елка Попова за перфектната организация на събитието.

С презентациите на двамата лектори можете да се запознаете от файловете към новината:

Презентация 1: Mикроорганизми, асоциирани с коремната болка при деца

Презентация 2: Някои чревни паразитози в България, протичащи с коремна болка

Всички новини
2023-09-11

facebook twitter linkedin viber whatsapp