В новите ни профилактични кампании: Панел за алергии и TORCH тестове за бременни

Вече 10 години лаборатория „ЛИНА” насърчава профилактичните изследвания чрез своите месечни кампании. През юли и август те са общо шест, като в тях са включени два специални анализа, насочени към бъдещите майки и хората, страдащи от алергии.

Месечните кампании важат във всички самостоятелни филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Предварително записване на час или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Актуални профилактични кампании – юли и август 2024 г.

Пълно изследване на кръв и урина на намалена цена от 51.60 лв. на 36.00 лв.

То включва следните анализи: пълна кръвна картина с 16 показателя, както и още - кръвна захар; урея; креатинин; пикочна киселина; холестерол; HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL-холестерол; триглицериди; АсАТ; АлАТ; АФ; ГГТ; калций; фосфор; урина - ОХИ със седимент. Този пакет е изключително полезен и е добро начало на всяка профилактика. Препоръчително е да се прави сутрин на гладно.

Витамини и микроелементи по избор от: Витамин B12 на намалена цена от 20.00 лв. на 16.00 лв.; Витамин D (25-Hydroxyvitamin D ) на намалена цена от 25.00 лв. на 19.00 лв.; Желязо (Fe) на намалена цена от 4.80 лв. на 3.50 лв.; Магнезий (Mg) на намалена цена от 4.50 лв. на 3.50 лв.; Калий, Натрий и Хлор на намалена цена от 12.60 лв. на 9.00 лв.

Можете да изберете едно от изследванията или да ги комбинирате. Те са подходящи при уточняване на това дали пациентът страда от желязодефицитна или В12 дефицитна анемия, както и дали нивата на микроелементи в организма му са оптимални. Но най-вече тези анализи трябва да се правят преди да се посегне към хранителните добавки.

Препоръчително е изследванията на посочените витамини да се правят сутрин на гладно. Две седмици преди изследването Витамин B12, желязо не трябва да е приеманo под формата на медикаменти или хранителни добавки. Някои лекарства могат да повлияят нивата на магнезий като тироксин, еутирокс, някои антибиотици, кортикостероиди, перорални контрацептиви.

Скрининг на щитовидна жлеза: FT4 и TSH на намалена цена 26.80 лв. на 16.00 лв.

Как изглеждаме, как се чувстваме, какъв тонус имаме? Понякога отговорът на този въпрос може да е свързан с функцията на щитовидната ни жлеза. Хормоните FT4 и TSH са добър ориентир за това дали тя е нормална, повишена или понижена. Препоръчително е изследванията да се правят сутрин на гладно и преди приема на кофеин.

Репродуктивен баланс: LH; FSH; Estradiol и AMH (антимюлеров хормон) на намалена цена от 93.40 лв. на 79.00 лв.

Тези хормони са насочени към всички жени, които планират да станат майки. LH, FSH и Estradiol е препоръчително да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл. Антимюлеровият хормон може да бъде измерен по всяко време. Той е най-добрият показател за яйчниковия резерв на жената. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Бременност – TORCH тестове на намалена цена от 94.80 лв. на 74.00 лв.

Тези тестове включват:

• Рубеола (Rubella) IgG

• Цитомегаловирус (CMV) IgG

• Херпес Симплекс тип 2 IgG (HSV2)

• Токсоплазмоза IgG (Toxoplasma gondii)

Анализите обхващат група инфекциозни агенти, които могат да доведат до вътреутробни увреждания на плода, особено когато бременната жена няма развит имунитет. Голяма част от случаите на тези инфекции протичат без симптоми, затова с този пакет от изследвания може да се прецени дали бъдещата майка е прекарала изброените заболявания и има изграден имунитет срещу тях, а това е важна част от стратегията за предотвратяване на вродени аномалии.

ALEX 2 тест Алергия (разширен панел 295 алергена) на намалена цена от 336.00 лв. на 296.00 лв.

Имам алергия, но към какво? Това е често задаван въпрос. На помощ идва ALEX 2 теста за алергия в „ЛИНА”, който включва 295 алергена. Те обхващат различни храни, подправки, полени, прахови и брашнени акари, спори на гъбички и дрожди и разбира се – домашни любимци. За теста се взема кръвна проба.

Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” са част от социалната ни мисия да подпомагаме скрининга на широко разпространени заболявания. Ние сме първата лаборатория в страната, която ги въведе. Днес те са изключително полезни за пациентите.

Такса венепункция: 2 лв.

Всички новини
2024-07-01

facebook twitter linkedin viber whatsapp