Пациентите на „ЛИНА” вече имат достъпът до изследвания на Националната генетична лаборатория

От „ЛИНА” обявяваме сътрудничеството си с пионерите в своята област – Национална генетична лаборатория (НГЛ). Основната цел е пациенти и в други части на страната освен столицата да имат лесен достъп до високоспециализирани и качествени генетични анализи. Те допълват тези, които „ЛИНА” вече извършва от години.

Изследванията на НГЛ включват:

*Дородова диагностика,

*Изследвания за хромозомни болести,

*ДНК анализ за многенни болести,

*ДНК анализ за различни предразположения,

*ДНК – фармакогеномика,

*Метаболитни и ензимни изследвания за вродени метаболитни генетични болести .

Списък с анализите е публикуван в раздел Медицинска генетика на нашия уеб сайт.

Проби се приемат на следните адреси: град Бургас: бул. "Даме Груев" №4, ет.2 (Central Park); бул. "Ст. Стамболов" №132; к-с "Зорница", бл. 75 – партер; град Варна: ул. "Д-р Анастасия Железкова" №40; град Пловдив: район "Тракия", ул. "Георги Данчов" №42 (с/у входа на "Акваленд"); град Стара Загора: бул. "Руски" №47; град Сливен: ул. „Криволак” №9, ет. 2.

Когато става въпрос за здравето на нашите деца, нищо не е по-важно от прецизната диагностика и ранното откриване на възможни здравословни проблеми. Точно в този контекст, медицинска лаборатория „ЛИНА” и Националната генетична лаборатория обединяват своите усилия. Съвременните генетични изследвания дават възможност за откриване на генетични нарушения още по време на бременността, което позволява на родителите да бъдат подготвени и информирани.

За нас от "ЛИНА" медицинската генетика не е нова територия. Ние имаме голяма собствена ДНК лаборатория, в която се извършват изследвания за женско и мъжко здраве, вирусни заболявания и тромбози. На нея много бъдещи майки се доверяват за биохимичен скриннг за синдром на Даун, синдром на Едуардс, синдром на Патау и дефекти на невралната тръба. Съвместната работа с НГЛ разширява портфолиото ни и избора на пациентите.

Всички новини
2023-09-18

facebook twitter linkedin viber whatsapp