Проверете състоянието на бъбреците си с безплатни анализи на урея и креатинин

Какво е състоянието на бъбреците ми? Да получим отговор на този въпрос често помагат две изследвания – урея и креатинин. Добрата новина е, че през месеците май и юни 2024 г. те са безплатни в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в страната. Извършват се по желание на пациента само срещу таксата манипулация от 2 лв.

inline-image

Кой може да се изследва?

Изследванията са достъпни за всички без ограничение и без значение от здравноосигурителния статус. Това означава, че можете да поискате да Ви бъдат направени при всяко посещение в лабораторията. Целта е ако при първоначалното изследване през май сте забелязали отклонения от референтните граници и сте посетили лекар, то през юни да ги повторите контролно.

Къде има „ЛИНА”?

В областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Сливен и Ямбол. С адресите и работното време можете да се запознаете тук.

Защо изследванията на урея и креатинин са важни?

Те служат за оценка на бъбречната функция и общото здравословно състояние на пациента. На база на резултатите от тях лекарите могат да назначат допълнителни анализи и да предприемат необходимите мерки за лечение и превенция.

При пациенти с бъбречни заболявания, измерването на нивата на урея и креатинин помага за мониториране на ефективността на лечението и прогресията на заболяването.

Как да се подготвим за анализите?

Препоръчително е да се извършват сутрин на гладно.

Всички новини
2024-04-30

facebook twitter linkedin viber whatsapp