Студенти от Пловдивския университет проведоха учебна практика в „ЛИНА”

Третокурсници от специалност „Медицинска биология” в Биологическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” проведоха лятна учебна практика в централата на „ЛИНА” в града. Младите хора и техните преподаватели бяха запознати с модерното оборудване и възможности на лабораторията, която е една от най-големите и иновативни в страната. От миналата година тя има свои филиали и в града под тепетата.

inline-image

„Радваме се, че отваряме врати за тези любознателни млади хора. С радост им показахме какъв е пътят на пробата и какви са методите за анализ на основните изследвания. За нас комуникацията със студентите е много важна и се надяваме скоро да посрещнем и техни колеги”, споделиха от екипа на „ЛИНА”. Централната лаборатория в град Пловдив се намира в район „Тракия”, срещу „Акваленд”. Тя разполага с последен клас апаратура както и с манипулационна за вземане на проби.

inline-image

Лабораторията си сътрудничи с различни висши училища в страната. В базата ѝ в град Бургас от години се обучават студенти по медицина и здравни грижи. „ЛИНА” е акредитирана от Министерството на здравеопазването като база за специализация и обучение на студенти, което е още едно доказателство за широко признатия професионализъм на екипа ѝ.

inline-image

inline-image

inline-image

inline-image

inline-image

inline-image

inline-image

inline-image

Всички новини
2023-05-30

facebook twitter linkedin viber whatsapp