В детската манипулационна вземането на кръв от пръста не боли, използваме лазерна лансета

От „ЛИНА” обръщаме специално внимание на най-малките пациенти и се стремим да направим посещението им в лабораторията приятно и безболезнено, създавайки спокойна и приятелска атмосфера. Затова детската ни манипулационна в Central park Бургас вече е снабдена с лазерна лансета за вземане на кръв от пръста. Вместо игла, тя използва лазерен лъч. Той прави възможно най-деликатния отвор в кожата без болка за пациента и зараства напълно още на следващия ден. Лансетата отговаря на медицинските стандарти и на всички изисквания за безопасност. Този тип уред е широко разпространен в неонатологията.

Как работи?

Лаборантът допира капачето на накрайника до пръста на пациента, натиска копчето и отмества уреда. След няколко секунди взема пробата. Използват се еднократни капачета, които са едновременно безопасни за пациента, но и природата, защото създават по-малко количество медицински отпадък. Освен при деца, лазерната лансета може да се използва и при много чувствителни пациенти, които страдат от трипанофобия (фобия от игли).

inline-image

Къде може да бъде взета кръв с лазерна лансета?

В „ЛИНА” Central park Бургас на бул. „Даме Груев” №4, ет.2. Работното време е: понеделник - петък: 7:00-18:00 и събота: 7:00-12:00.

Всички новини
2024-06-13

facebook twitter linkedin viber whatsapp