CentoNIPT®

Цена: 1,140.00лв
Време за изпълнение: от 5 до 10 работни дни
Условия и изисквания: Тестът може да се проведе от 10-та гестационна седмица. Необходимо е попълването на информирано съгласие от пациента за провеждане на теста.
Материал за изследване (проба): Венозна кръв (5 – 10 ml) от майката
Добави в списък с изследвания

Неинвазивен пренатален тест за скрининг на немската лаборатория Centogene за най-често срещаните фетални хромозомни аномалии (Тризомия 21, Тризомия 18, Тризомия 13 и анеуплоидии на половите хромозоми).

CENTOGENE е световен лидер в диагностиката на редки генетични заболявания и притежава множество международни акредитации (ISO, CAP и CLIA). CentoNIPT® e пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при CentoNIPT® , установява с точност повече от 99% наличието на определени генетични аномалии на плода. Тестът идентифицира > 99,9% наличието на тризомия 21 (синдром на Даун), тризомия 18 (синдром на Едуардс) и тризомия 13 (синдром на Патау). Фалшиво положителните резултати при CentoNIPT® са сведени до минимум – по-малко от 0,1%.

ГЕНЕТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, които открива CentoNIPT®

Тризомии

Полови хромозомни анеуплоидии

При двуплодна бременност изследването включва:

Показания за изследване: Тестът CentoNIPT е подходящ за всички бременни жени и е препоръчителен при жени с повишен риск: