Медико-диагностична лаборатория "ЛИНА" ЕООД

"ЛИНА" е повече от лаборатория - тя е сбъдната мечта, зад чието осъществяване стои стремежът пациентите да получават бърза и точна диагностика.

Началото
"ЛИНА" е емблематично здравно заведение в Бургас и региона, тъй като е създадена в морския град през 1999 г. Първият пациент е регистриран на 15 юни същата година и оттгогава тази дата се възприема като символичен рожден ден на лабораторията.

С годините новаторският дух на нейните управители я превръща в една от най-големите и високотехнологични не само по Черноморието, но и в страната. Към момента тя има филиали в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Сливен и Ямбол, като постоянно разширява регионалната си мрежа.

Договор с НЗОК
Лабораторията има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса и извършва изследвания както срещу талон-направление от личен лекар или специалист, така и за самонасочили се пациенти.

Профилактични кампании, достъпни за всички пациенти
„ЛИНА” първа в страната въведе профилактични кампании с изследвания на преференциални цени. Също и скринингови кампании с безплатни анализи, за които се заплаща единствено такса венепункция. Целта е пациентите да бъдат насърчавани да обръщат повече внимание на здравето си.

Екип
Екипът на "ЛИНА" се състои от специалисти по: клинична лаборатория, микробиология, имунология, трансфузионна хематология, вирусология, паразитология, цитохистопатология, генетика и молекулярна биология. Част от лекарите имат повече от една специалност, като сред колегите има и такива с научни степени.

Апаратура
Централната лаборатория на "ЛИНА" в град Бургас е разположена на 1800 кв.м. и е уникална за България. Лабораторният комплекс обединява и интегрира цялостни решения за ин-витро диагностика, обхваща широка гама от комплексни технологии и платформени решения - клинична химия и имуноанализ, коагулация, молекулярна и тъканна диагностика, в съчетание с пълна лабораторна автоматизация, включително модули за преданалитична и постаналитична обработка, високоскоростна свързаност и IT решения.

Точност
"ЛИНА" редовно участва в Националната система за външна оценка на качеството в България, като провежда и ежедневен вътрешен контрол. Тя притежава сертификати за качество на изследванията си от института INSTAND в Германия, който е най- престижната сертифицираща институция в Европа.

База за специализация
Голямо признание за "ЛИНА" е акредитацията от Министерството на здравеопазването, която ѝ дава право да обучава лекари по всички основни лабораторни специалности, както и да подготвя лаборанти. Така тя създава собствени кадри и се грижи за бъдещето на зравеопазването.

Сигурен партньор
Поради всички тези причини "ЛИНА" е избирана като надежден партньор от болници, диспансери и медицински центрове.

Нашите предимства

 • Опитен екип от специалисти
 • Широк спектър от изследвания
 • Максимална точност на резултатите
 • Гарантирана безопасност
 • Автоматизиране на диагностичния процес
 • Непрекъснати инвестиции в апаратура
 • Работи с НЗОК
 • Ежедневен вътрешен лабораторен контрол
 • Работи по утвърдени международни методики
 • Онлайн проверка на резултати
 • Опция за домашно посещение от лаборант
 • Месечни профилактични кампании
 • Уютни лаборатории на удобни локации